fbpx

Ribnica na Pohorju z okolico

Ovčja pot

Ta pohodniška pot je zanimivo speljana v obliki številke osem. Vodi vas iz središča vasi Ribnica na Pohorju mimo cerkve Sv. Jerneja. Nato nadaljujete okrog velikega pašnika. Kot nalašč za najmlajše se tukaj poleti pase drobnica.

povezava do google maps

DOLŽINA: 1,4 km,
VIŠINSKA RAZLIKA:
74 m,
ČAS HOJE: 18 min,
ZAHTEVNOST: nezahtevna,
PRIMERNOST: primerna za vse starostne skupine.

Pot na kmetijo Gosak

Ta pohodniška pot vas vodi iz središča vasi Ribnica na Pohorju skozi gozd in je usmerjena na vrh Pohorja. Kmetija Gosak leži na ogromni jasi, kjer se pase živina. Jasa predstavlja izredno razgledno točko nad vasjo.

povezava do google maps

DOLŽINA: 3,4 km,
VIŠINSKA RAZLIKA: 522 m,
ČAS HOJE: 1 h,
ZAHTEVNOST: srednje zahtevna,
PRIMERNOST: ni za najmlajše. 

Križeva pot

Odlična izbira za vse ljubitelje sakralnih znamenitosti. Tukajšnji sakralni spomeniki pričajo o težkem življenju ljudi v Ribnici na Pohorju in njeni okolici. Ta pohodniška pot vas popelje mimo cerkve Sv. Jerneja, ki je v centru vasi. Zunanjost cerkve krasi doprsni kip škofa Držečnika, rojenega v naši občini, natančneje v vasi Orlica. Maksimilijan Držečnik je bil Mariborski škof, zaslužen za izdajo celotnega Svetega pisma in ustanovitev Slomškovega dijaškega semenišča. Julija 2011 je Mestna občina Maribor po njem poimenovala ulico Ulica Maksimilijana Držečnika, ki je tako postala ulica z največ črkami v imenu v celotni Sloveniji. Od tukaj nadaljujete svojo pot mimo kapelic križevega potu vse do cerkve Sv. Lenarta in vaškega pokopališča.

povezava do google maps

DOLŽINA: 1,6 km,
VIŠINSKA RAZLIKA: 34 m,
ČAS HOJE: 20 min,
ZAHTEVNOST: zelo lahka,
PRIMERNOST: primerna za vse starostne skupine.

REZERVIRAJTE SI SVOJ TERMIN

sl_SISlovenian